Search

2022 Katalog Baskı ve Tasarım Fiyatları

Katalog, bir şirketin hizmetlerini ya da ürünlerini müşterilerle buluşturan görsel bir tanıtım ve bilgi kitapçığıdır. Firmanın müşterilerle ilk teması katalog aracılığıyla olduğu için insanlar firmanın prestijini, gücünü ve çalışma biçimini katalog aracılığıyla anlamaktadır.

Katalog baskı fiyatları neye göre değişir?

Güzel bir katalog baskısına sahip olmak için gerekli çalışmaların dikkatli bir şekilde yapılması gerekmektedir. Renkler, resimler, metinler iyi ayarlanmalı ve grafik tasarım çalışmaları müşteri ile iş birliği içinde yapılmalıdır. Müşterinin zevklerini ve ihtiyaçlarını tam olarak anlamak ve istediği stili uygulayabilmek büyük önem arz etmektedir. Katalog basımı öncesi hazırlık aşamasında, öncelikle görsel unsur ortaya konulmaktadır. Slaytlar, kolajlar ve katalog metni toplanır, taranır ve bir bilgisayara aktarılır. Bilgisayar ortamında kullanılan çeşitli açıklayıcı programlarla düzenleme işlemi gerçekleştirilir. Prova baskı, baskı tamamlandıktan sonra kataloğunuzun nasıl görüneceği konusunda size bir fikir vermektedir. Bu işlem sayesinde müşterinin ekleyeceği ya da değiştireceği yerlerde ayarlamalar yapılmaktadır. Müşteri tarafından son düzenleme yapıldıktan sonra kağıt örnekleri listesinden kağıt seçimi yapılmaktadır. Kağıt ebatları arasında dünya kağıt üreticilerinin ürettiği standart ebatlar yer almaktadır. Katalog baskı ihtiyaçlarınız üretilenlerin dışında bir formatta ise maliyetler artacaktır. Çünkü firmamız bünyesinde standart kağıda baskı yapan matbaa makineleri kullanılmaktadır. Baskı makinelerimiz, genellikle standart boyutlarda gelen katalog baskılarında uygulanan formlar yöntemiyle aynı anda birden fazla sayfa basabilmektedirler. İstenilen kategorileri daha büyük ebat ve sayfalarla yazdırırken artan kağıt israfı nedeniyle maliyetlerde de artış gözlemlenmektedir. Standart formatta talep edilen kataloglarda kağıt israfının azalması nedeniyle fiyatlar daha ekonomiktir. Katalog baskısında genellikle kuşe kağıt kullanılmaktadır. Kuşe kağıtlar 90 ila 200 gr ağırlığındadır. Kapaklar içinse daha kalın ağırlıklar yani 300 gram gibi bir ağırlık tercih edilmektedir. Seçilen sınıf ne kadar kalın olursa, görsellik o kadar yüksek olur. Katalog kapaklarında genellikle Amerikan Bristol kağıdı (kalın kağıt) da tercih edilmektedir. Ancak, arka kapak basılmazsa, bu kağıdı seçmek daha iyidir. Kapak üzerine yapılacak selefon, lake, UV lak, folyo, vernik ve gofre faaliyetlerine karar verilmektedir. Genel anlamda, bir kataloğun daha parlak, daha çekici bir kapağı ya da kabartma kullanımı bu işlemlerle gerçekleştirilmektedir. Son olarak ciltleme işlemine karar verilir ve ciltlemede tutkallı, spiralli ve sırttan zımbalı desenlerinden biri kullanılarak parça sayısı ve katalog baskısı belirlenmektedir.

Kaliteli bir katalog baskısı nasıl olmalıdır?

Kaliteli bir katalog baskısı, bir matbaanın baskı kalitesi hakkında çok şey söylemektedir. Katalog basımında zevk, estetik anlayış, pazar anlayışı ve çalışacağınız matbaanın yönü oldukça önemlidir. Matbaaev olarak uygun fiyatlar, kalite anlayışı ve ileri baskı teknikleri ile sizlere hizmet vermekteyiz. Bugüne kadar sizler için yapmış olduğumuz veya yapacağımız tüm baskı işlemlerinde kalitemizden ödün vermeden profesyonel kadromuz ile ihtiyaçlarınızı karşılamaya devam edeceğiz. Katalog basımı öncesinde, kurum içi grafik tasarım ekibimiz tarafından titizlikle hazırlanan şık, klas kataloglarınız son teknoloji ofset yazıcılarımızda basılmaktadır. Üst düzey grafik tasarım çalışmalarımız ve üst düzey ofset baskı makinelerimizle müşterilerimize yüksek kalitede katalog üretimini gerçekleştirmekteyiz. Bu noktada Matbaaev bünyesinde yer alan ciltleme çeşitlerine de değinmemizde fayda vardır. Bunlar;

Katalog baskısı sonrası ciltleme aşamaları

  • Tek dikişli,
  • Omega dikişli,
  • İplik Dikişli,
  • Spiralli,
  • Amerikan,

Katalog basımı sonrası ekstra işçilikler

  • Selefon,
  • Genel veya lokal lak,
  • Gofre,
  • Varak baskı,
  • Vernik,
  • Özel kesimi gibi aşamalardan oluşmaktadır.

Katalog baskı fiyatları ve katalog siparişleriniz için çeşitli bilgilerinizi bizlere bildirmeniz gerekmektedir. Bunlar; adet bilgisi, sayfa sayısı, katalog cilt şekli, katalog kapakta yer alacak kağıdın cinsi ve gramajı, kataloğun boyutu ve çeşitli ciltleme aşamalarını bizlere bildirmeniz önemlidir. Katalog baskı ve tasarım fiyatları ise isteğe göre değişiklik göstermektedir. Bunun için bizlerle iletişime geçebilir net bir fiyat alabilirsiniz.

2022 Katalog Baskı

Teklif İste

Diğer Yazılar